Quintrix logo

Voetbal

Jarenlang ontwikkelde en verzorgde Quintrix voor de top van het Nederlandse voetbal opleidingen, trainingen en individuele coaching.

Gerenommeerde coaches en managers in het betaald voetbal volgden management-, leiderschap- en communicatietrainingen van Quintrix. Een aantal van hen laat zich sinds jaar en dag door Quintrix-directeur, Ton van Rhoon, adviseren en coachen op de effectiviteit van hun leiderschap en hun strategische kwaliteiten.

 

Coach Betaald Voetbal
In de cursus Coach Betaald Voetbal was Ton van Rhoon 17 jaar verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de lessen in management, leidinggeven en communicatie.

De cursus Coach Betaald Voetbal is de hoogste trainersopleiding. De cursus wordt georganiseerd door de KNVB en staat nationaal onder toezicht van het Ministerie van Onderwijs. De UEFA (de Europese Voetbalbond) bewaakt op het internationale niveau de inhoud.

Onder meer Ronald Koeman, Ruud Krol, Frank de Boer, Phillip Cocu, Bert van Marwijk, Erik ten Hag, Vera Pauw, Peter Bosz en Fred Rutten volgden de lessen van Ton van Rhoon in management, leidinggeven en communicatie.

———

‘Op de trainerscursus had Ton van Rhoon het altijd over de voetballerij als slangenkuil. Ik lachte erom, zo had ik het als voetballer nooit ervaren. Nu zeg ik: Van Rhoon heeft gelijk!’ John Karelse (Voetbal International)

———

‘De elitecursus Coach Betaald Voetbal is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling als trainer. (…) In de lessen van Ton van Rhoon werd de nadruk gelegd op menselijke relaties. Als je als coach op dat gebied oogkleppen op hebt, kun je door een verkeerde aanpak de relatie met de spelersgroep enorm beschadigen, terwijl je dat helemaal niet wilt.’ Frank Rijkaard (In het vakblad De Voetbaltrainer)

                                     ———

‘Ik vond de cursus Coach Betaald Voetbal echt geweldig. Bij Ton werkten we 86 uur aan communicatie en leiderschap. In Engeland zouden ze zeggen: “86 uur alleen maar voor dat? Rot toch op.” In Nederland is dat anders. We willen altijd een leidende rol vervullen en de beste zijn!’ Martin Jol (Martin Jol – voor de duvel niet bang. Alasdair Gold)

                                     ———

‘We hebben prachtige colleges en lessen gehad van Ton van Rhoon, die gingen niet over tactiek en dat soort voetbaldingen, maar over management, leidinggeven en communicatie. En daar valt nog zoveel winst te behalen voor voetbalcoaches, daarvan ben ik me wel bewust geworden.’ Fred Grim (Voetbal International)

                                    ———

 

Managers
Eind jaren negentig leverde Quintrix – in opdracht van de KNVB Academie – een aanzet tot professionalisering in het voetbal met de opzet en uitvoering van de leergang Management Betaald Voetval. Deze voetbalmanagementcyclus werd o.a. gevolgd door Leo Beenhakker, Frank Arnesen, Hans Nijland, Marcel Brands en Martin van Geel.

Netwerk Managers Betaald Voetbal
Ex-cursisten van de leergang Management Betaald Voetbal namen het initiatief tot de oprichting van het Netwerk Managers Betaald Voetbal. Ton van Rhoon, directeur Quintrix, werd op hun verzoek adviseur van het Netwerk.

Wereldwijd
De expertise van Ton van Rhoon, ontwikkeling van management, leiderschap & performance in de top van het voetbal, is ook in het buitenland veel gevraagd. Zo leverde hij bijdragen aan de door de UEFA gecertificeerde Pro Course in diverse landen. Maar bijvoorbeeld ook het management van de clubs in de J-League, de Japanse Eredivisie, kent Quintrix. De visie van Ton van Rhoon tijdens het ‘First J-League management seminar’ in Tokio maakte grote indruk.

De turbulente wereld van het betaald voetbal biedt inspirerende aanknopingspunten voor iedere manager. Met voetbal als metafoor maken wij complexe leiderschap & management thema’s op een originele wijze inzichtelijk. Lees meer.